lesstar, Mam tak samo jak u Ciebie, przyłapałem to taśmą dwustronną i już nie wisi to tak bez sensu :P
Sprzęgło alternatora jest czy nie ma w O1 AZJ 2.0
Zwiń
X
-
Sprzęgło alternatora jest czy nie ma w O1 AZJ 2.0
Czy ktoś mi powie, czy w tym modelu jest sprzęgło altka? Mam altka Valeo i patrząć na koło pasowe w środku jest nakrętka i ni jak mi to nie wygląda na sprzęgło. Czy były może różne wersje? Czy w tym silniku powinna być wersja ze sprzęgłem? Octa ma climatronica.
-
-
Re: Sprzęgło alternatora jest czy nie ma w O1 AZJ 2.0
Zamieszczone przez marcinusekCzy ktoś mi powie, czy w tym modelu jest sprzęgło altka? Mam altka Valeo i patrząć na koło pasowe w środku jest nakrętka i ni jak mi to nie wygląda na sprzęgło. Czy były może różne wersje? Czy w tym silniku powinna być wersja ze sprzęgłem? Octa ma climatronica.
diesel ma sprzęgło na alternatorze, lecz możesz mieć przełożony alternator jeśli jest sprzęglo to w miejscu gdzie jest pasek klinowy na tym kole powinien być dekielek, a pusta przestrzeń i nakrętka.
Komentarz
-
-
Raczej nie wydaje mi się że aż takie skutki będą ponieważ rozrząd jest w metalowej obudowie.
Masz klimę? Czyli pasek wielorowkowy obustronnie. Zdejmij obejżyj organoleptycznie czy nie ma żadnych uszkodzeń, Czy nie widać pękknięć rówków przy zginaniu. Jeśli dopiero co kupiłeś auto , to możesz zainwestować w nowy jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości. Ja po zakupie nie wymieniałem, bo nic na nim nie mogłem znaleźć pozatym sam pasek jest bardzo solidny, nie wydaje mi się że mógłby się urwać. Napinacz, jak będzie pasek zdjęty, można sprawdzić czy nie ma luzu na osi napinania, i czy koło pasowe nie ma luzów.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marcinusekeszcze pytanie jak ocenić czy pasek wielorowkowy powinien być już wymieniany oraz napinacz tego paska?
Komentarz
-
Komentarz